n11 Direkt E-ihracat Rehberi

n11 Direkt e-ihracata Nasıl Başvurabilirim ?

Direkt E-İhracat için herhangi bir başvuru süreci bulunmamaktadır. Mevcut sistemde, yasaklı kategoriler ve desi sınırının üzerindeki ürünler dışındaki tüm ürünler ülke bazında sergilenmektedir.

Direkt E-İhracat kapsamında şu anda Azerbaycan ve KKTC’ye satış yapabilirsiniz. Direkt E-İhracat kapsamındaki ülke sayısı ilerleyen tarihlerde artacaktır. Sistem kapsamına yeni ülkeler eklendikçe gerekli duyurular yapılacaktır.

n11’deki ürünleriniz yasaklı kategoride ve desi sınırının (20 desi) üzeri dışındaki tüm ürünler standart olarak Direkt E-İhracat kapsamında yer alan ülkelerdeki n11 üyeleri tarafından satın alınabilecektir.

n11 Direk e-ihracatta Nasıl Fatura Kesilir ?

Direkt E-İhracat siparişlerinizi 2 farklı yöntemle gönderebilirsiniz:

1. Yöntem:

Siparişlerinizi ihracatçı olarak mikro ihracat kapsamında gönderebilirsiniz. Bunun için, öncelikle Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Gümrük Birliği’nde kaydınız olmalıdır. Ayrıca aşağıda belirtilen belgeleri de kargo paketine eklemeniz ve paketle birlikte teslim etmeniz gerekmektedir.

Yetki Belgesi: İmzalanıp gönderiyle birlikte verilmesi gereklidir. İlk siparişinize istinaden tek bir kez göndermeniz yeterlidir. Düzenli kargo gönderimine geçen iş ortaklarımızın ikinci veya sonraki gönderilerinde bu belgeyi iletmelerine gerek yoktur.

E-İhracat Formu: Her gönderi için mutlaka doldurulup paket üzerinde gönderilmesi gereklidir. Ürünlerin GTIP (Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon Numarası) bilgisi mutlaka belirtilmelidir.

E-Arşiv Fatura veya Maliye Bandrollü Resmi Fatura: E-arşiv veya kağıt faturanın hazırlanıp gönderi ile birlikte verilmesi gereklidir. Fatura %0 KDV ile düzenlenmelidir. Faturada ürün menşei bilgisi bulunmalıdır.

Ticari Fatura: Yurt dışı gümrük işlemleri için İngilizce düzenlenmiş Ticari Fatura kullanılmalıdır. Siparişin sağ tarafında yer alan Proforma çıktısını alarak pakete eklemeniz gerekmektedir.

Lütfen yukarıda bahsi geçen evrakları kuryeye teslim ederken gönderinin mikro ihracat olduğunu belirtmeyi unutmayın.

2. Yöntem:

Mikro ihracat kapsamında ürün gönderimi yapmak istemiyorsanız, yukarıda belirtilen adımları izlemenize veya belgeleri göndermenize gerek yoktur. Gönderi ile birlikte faturanızı ve proforma fatura çıktısını pakete eklemeniz yeterlidir.

Direkt E-İhracat kapsamındaki siparişlerinizin faturalamasını ilgili ülkedeki son kullanıcı, yani n11 üyesine yapmanız gerekmektedir.

Direk e-ihracatta Siparişlerimi Hangi Adrese Kargolayacağım?

Direkt e-ihracat siparişleriniz, sipariş edilen ürünün tanımlamasında bulunan depo adresinin İstanbul’da olması halinde, PTS (Paket Taşımacılık Servisi) tarafından adresinizden teslim alınacaktır. Adresten alım tarihi üründe tanımlı olan hazırlık süresi esas alınarak belirlenir. Siparişinizi hazırlık sürenizden daha önce hazır duruma getirmeniz halinde 0850 480 07 87 no’lu telefondan alım kaydı oluşturabilirsiniz. Ayrıca siparişinizi hazırlık süresi içerisinde PTS’e teslim edemediğiniz durumda da aynı telefon numarasından destek alabilirsiniz.

İlgili siparişteki ürüne ait tanımlamada depo adresi İstanbul dışında ise, siparişinizi Aras Kargo’ya teslim etmeniz gerekmektedir. Tüm siparişlerin ihracatı, PTS’nin deposunda toplanarak yapılacaktır. Ürün deponuzdan teslim alınmadan veya kargoya teslim edilmeden önce, siparişin sağ kısmında göreceğiniz “Kargo Şablonu” butonuna tıklayarak açılan şablonun çıktısını alın ve paket üzerine eklemeyi unutmayın.

n11 Direk e-ihracatta Ödeme ve İade Süreçleri

Direk e-ihracatta kargo ücreti n11 üzerinden n11 üyesinden tahsil edilir.

Direkt E-İhracat’ta ödemeler, yurt içi siparişlerinizde olduğu şekilde yapılır. Ödemeler benzer vadelerde yapılır, ülke bazlı birkaç gün fark görülebilir.

İade ve değişimlerde nasıl bir yol izlemeliyim?

E-İhracat’ta yanlış, hatalı veya hasarlı ürün gönderilmediği takdirde, n11 tarafından bu süreçlerde oluşacak lojistik ve kargo maliyetleri size yansıtılmayacaktır. Ancak yanlış, hatalı veya hasarlı ürün gönderildiyse, oluşan kargo maliyetini sizin karşılamanız gerekmektedir.